Nieuw programma Matthijs van Nieuwkerk begint

Het nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk gaat zaterdag, na enige coronahobbels in de weg, eindelijk beginnen. Matthijs gaat door is een voortvloeisel uit De Wereld Draait Door in de vorm van een zaterdagavondshow. De Sven Hammond Big Band verzorgt de muziek, maar verder is er nog weinig bekend over de invulling.

Eigenlijk zou het programma na een oudejaarsspecial op 9 januari al van start gaan. Van Nieuwkerk raakte echter besmet met het coronavirus waardoor de start van het programma met twee weken werd uitgesteld.

"Ik kon bijna niet geloven dat ik ziek was. Ik had een snotneus, was wat grieperig, maar dat was het. Het werd gelukkig ook niet erger", vertelde de 60-jarige presentator daarover in het NPO Radio 1-programma Humberto. Toch zat Van Nieuwkerk niet relaxed thuis. "Het was een grote teleurstelling. Alles stond letterlijk en figuurlijk in de steigers. Dan zit ik me thuis echt te verbijten."

Gelukkig voor de presentator gaat het programma nu wel door. Matthijs gaat door is zaterdagavond om 21.40 uur te zien op NPO 1. De presentator stopte in maart na vijftien jaar met zijn programma De wereld draait door.