Nieuw seizoen Five Days Inside minder intens

AMSTERDAM - Het maken van Five Days Inside is Beau van Erven Dorens niet in de koude kleren gaan zitten. Hij noemt het "super intens" om vijf dagen door te brengen op een heftige plek. Zo vond hij Villa Pardoes, een vakantieverblijf bij de Efteling voor ernstig zieke kinderen erg aangrijpend. Dit tweede seizoen heeft hij er dan ook bewust voor gekozen om niet de hele tijd dramatische plekken achter elkaar te bezoeken. “Dat trok ik echt niet”. Beau gaat onder meer op bezoek bij een marineschip en het circus.

Met zijn programma geeft hij kijkers inzicht in hoe het er echt aan toe gaat op plekken waar je niet zomaar komt. “En een gevangenis is natuurlijk geen hotel. Het is daar eten of gegeten worden", zegt Beau in een interview met BuzzE. "Het gaat er veel harder aan toe dan ik had verwacht, clichés doen geen recht aan de werkelijkheid.”

“Als jij je afvraagt hoe het is om in een bed-bad-brood instelling te leven, moet je naar het programma kijken”, zegt Beau. “We doen er vaak in de samenleving wat makkelijk over, van ga terug naar je eigen land, maar het ligt veel ingewikkelder dan dat." Beau zou willen dat politici dezelfde inzichten hadden als hij. “Ik ben een verwend nest uit Bloemendaal. Het is voor mij als mens goed om in de haarvaten van de samenleving te zitten. De minister en staatssecretaris zouden hetzelfde moeten doen. Om even een paar dagen op zo’n plek door te brengen om te zien hoe het er echt aan toe gaat.”

In gesprek

Beau doet nu wat hij het liefste doet: een combinatie van entertainment en inhoud. Zo is in mei zijn nieuwe televisieprogramma te zien waarin Beau zeven veteranen met een oorlogstrauma portretteert. Beau is "als een kind zo blij" met zijn maatschappelijke programma's bij RTL. Hij wil dan ook niet ingaan op de vraag of hij Twan Huys gaat opvolgen als presentator van een latenightprogramma bij RTL. Beau: "we zijn in gesprek".

Dinsdagavond is de eerste aflevering van het tweede seizoen Five Days Inside te zien bij RTL4.