Nieuw seizoen Stranger Things 5 uur langer dan vorige reeksen

Fans van de Netflix-hitserie Stranger Things staat een lange vierde reeks te wachten. Het seizoen is bijna vijf uur langer dan de vorige reeksen. Dat komt niet doordat er meer afleveringen zijn, maar doordat ze veel langer duren.

De streamingdienst deelde vrijdag de eerste acht minuten van het vierde seizoen en maakte het aantal afleveringen en de duur ervan bekend. De vierde reeks zal bestaan uit negen afleveringen. De meeste zullen zo rond de 75 minuten duren, maar de laatste drie zijn nog een stuk langer. De finale tikt zelfs de 2,5 uur aan. In de eerste drie reeksen duurden afleveringen gemiddeld rond de vijftig minuten.

Het eerste deel van de nieuwe reeks verschijnt komende vrijdag op Netflix. De laatste twee afleveringen volgen op 1 juli. Eerder werd bekend dat de serie stopt na het vijfde seizoen.

Stranger Things is een van de grootste hits van de streamingdienst. De serie, geïnspireerd door het werk van onder anderen Steven Spielberg en Stephen King, speelt zich af in de jaren tachtig en volgt een groep tieners die in aanraking komt met bovennatuurlijke krachten.