Nieuwe album Ed Sheeran wordt ‘verrassend en vertrouwd’

Het nieuwe album van Ed Sheeran zal zowel "verrassen" als "vertrouwd aanvoelen". Dat heeft zijn manager Stuart Camp verteld in een interview met Variety. "Er zitten een paar typische Ed-nummers tussen, maar sommigen zijn muzikaal wat avontuurlijker", lichtte hij toe.

In de herfst moet de plaat, zijn vijfde, uitkomen. Volgens Camp is Bad Habits, de eerste single van het album, niet representatief voor het geluid van de plaat, al is het wel een "indicatie van een andere benadering van nummers".

"Als je een gevestigde artiest bent op het niveau waarop hij zit, kun je een beetje spelen met de comebacksingle en een gok nemen", zegt Camp over Sheeran, die een tijd bewust geen nieuwe muziek uitbracht. "Omdat je weet dat je aandacht krijgt. We wisten dat we wat risico konden nemen."

Wanneer het album precies verschijnt, is nog onduidelijk. Wel staat vast dat, indien de coronapandemie dat weer toelaat, Ed flink gaat toeren. De zanger zou "twee tot drie jaar" op tournee willen en snel nog meer nieuwe muziek willen uitbrengen. "Als we zo lang toeren, zou ik me voorstellen dat er binnen die periode twee albums zullen komen. Omdat het zo lang geduurd heeft om deze plaat te maken, hebben we veel nummers liggen, dus het zou relatief snel kunnen gebeuren", aldus zijn manager.