Nieuwe film El Houb krijgt speciale vertoningen op Coming Out Dag

De nieuwe speelfilm El Houb van regisseur Shariff Nasr krijgt speciale voorvertoningen door het hele land op 11 oktober, de internationale Coming Out Dag. Dat hebben producent BIND en distributeur Gusto woensdag bekendgemaakt. De makers hopen met deze speciale voorpremières de dialoog over seksuele diversiteit in Nederland te bevorderen.

In de film speelt acteur Fahd Larhzaoui de rol van Karim, een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. Het verhaal van El Houb is mede gebaseerd op zijn eigen ervaringen, waar hij eerder ook een toneelvoorstelling over maakte.

Het drama is het speelfilmdebuut van regisseur Shariff Nasr, die eerder zijn sporen verdiende met korte films en als scenarist. El Houb draait vanaf 13 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Op Coming Out Dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan het uit de kast komen van lhbti's. Het evenement ontstond eind jaren tachtig in de VS en wordt sinds twaalf jaar ook in Nederland gevierd. Op veel Nederlandse scholen wordt aandacht besteed aan de dag en wordt aandacht gevraagd voor seksuele diversiteit en genderidentiteit.