Nieuwe film met Romana Vrede in juni in de bioscopen

I don't wanna dance, de nieuwe film met actrice Romana Vrede in de hoofdrol, draait vanaf 10 juni in de Nederlandse bioscopen. Dat hebben distributeur Gusto en producent The Rogues gemeld. De film is ook te zien op het Movies that Matter-festival dat vrijdag online van start gaat.

De film schetst het leven van de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag), die moet besluiten of hij uit de 'destructieve dans' met zijn moeder (Romana Vrede) stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk. De regie is in handen van Flynn van Kleist, het scenario is geschreven door Jeroen Scholten van Aschat.

De derde hoofdrol is voor acteur Daniël Kolf. Vrede won in 2017, als eerste actrice van kleur ooit, de prestigieuze Theo d'Or. Zij was daarnaast te zien in series als Nieuwe Buren, Morten en Moordvrouw.

Filmbedrijven kondigden de afgelopen week weer een aantal nieuwe bioscoopreleases aan. Volgens de routekaart van het demissionaire kabinet zouden de bioscopen mogelijk eind mei weer open kunnen, voor maximaal dertig bezoekers.