Nieuwe opzet voorjaarseditie Fashion Week

AMSTERDAM - De voorjaarseditie van de Amsterdam Fashion Week krijgt een nieuwe opzet met een bredere programmering. De maart-editie biedt naast een showprogramma ook fotografie, kunst en design. De naam van de nieuwe aanpak voor de maart-editie wordt AFW Studio, kondigde initiatiefneemster Danie Bles dinsdag aan.

Kloppend hart van de komende Amsterdam Fashion Week wordt het Compagnietheater dat de begane grond beschikbaar stelt voor wisselende exposities. De bovenetage wordt het terrein van modeshows van jonge talenten en gevestigde namen.

Eerder dit jaar onderging ook de najaarseditie een metamorfose, doordat Danie Bles het halfjaarlijkse evenement verplaatste naar het Museumplein. "Door twee concepten aan te houden is er de vrijheid om in te spelen op wat actueel is", zegt Danie Bles. "Ik ben zelf ook iemand die enorm van afwisseling houdt, ik wil zowel mijzelf als anderen blijven verrassen. Overkoepelend doel voor beide edities blijft om de relevantie op te zoeken en zo mode dichter bij het publiek te brengen."

AFW Studio vindt plaats in het weekend van donderdag 7 tot en met zondag 10 maart.

0 Reacties Doe mee met de discussie →