Nieuwe Pixarfilm gaat over de vier elementen

In de nieuwe animatiefilm Elemental van de Amerikaanse filmstudio Pixar staan de elementen water en vuur centraal. Twee wezentjes, de een gemaakt van vuur en de ander van water, ontdekken dat ze ondanks hun verschillen qua samenstelling toch veel gelijkenissen hebben. De film moet in juni 2023 verschijnen, meldt Pixar maandag aan Amerikaanse media.

De film speelt zich af in een stad waar wezentjes die gemaakt zijn van de vier verschillende elementen - vuur, water, land en lucht - met elkaar samenleven, hoewel sommige elementen beter met elkaar matchen dan anderen. De hoofdpersonages zijn het temperamentvolle vuurmeisje Ember en de lichtvoetige waterjongen Wade. Ogenschijnlijke tegenpolen die tijdens hun reis ontdekken dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan verwacht.

In Elemental krijgen de abstracte elementen gevoelens, een thema dat ook in eerdere Pixarfilms centraal stond. Zo kende de in 1986 opgerichte animatiestudio eerder gevoelens toe aan speelgoedpoppen (Toy Story), auto's (Cars) en gevoelens zelf (Inside Out). De eerstvolgende film van Pixar, de Toy Story-spinoff Lightyear, verschijnt in juni van dit jaar op het witte doek.