Nieuwe serie Tim Oliehoek 9 mei op tv

Thuisfront, de nieuwe serie van regisseur Tim Oliehoek, wordt binnenkort uitgezonden. De miniserie is vanaf zondag 9 mei te zien bij BNNVARA op NPO 3.

De vierdelige serie volgt een bataljon militairen na hun terugkeer van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan. De soldaten worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. In hun hoofd woedt de oorlog voort en thuis moeten zij vechten voor erkenning van hun werk in Afghanistan.

De hoofdrollen in Thuisfront worden onder meer gespeeld door Bram Suijker, Lykele Muus, Mamoun Elyounoussi en Melody Klaver. De scenario’s werden geschreven door Paul Jan Nelissen (onder andere bekend van Oorlogswinter), Peter De Graef, Jeroen Horrevorts en Elisabeth Lodeizen.

Oliehoek is bekend als regisseur van bijvoorbeeld De Zaak Menten, Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Vet Hard. Ook zal een door hem geregisseerde film te zien zijn tijdens het pauze-optreden van de finale van het Eurovisie Songfestival op 22 mei. In deze film wordt met muziek van Afrojack en Wulf het centrum van Rotterdam gebruikt en staat de Erasmusbrug centraal.