Nikkei lager onder aanvoering banken

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag lager geëindigd. Vooral de Japanse banken werden van de hand gedaan na enkele tegenvallende resultaten van verscheidene grote banken en de koersverliezen in de Amerikaanse financiële sector. Elders in het Verre Oosten lieten de meeste beurzen winsten zien, waarbij de stemming enigszins werd gesteund door de principeovereenkomst in Europa over de brexit.

De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,2 procent in de min op 21.803,62 punten. De banken Sumitomo Mitsui Financial Group en Mizuho Financial Group verloren respectievelijk 3,1 procent en 1,7 procent na publicatie van de resultaten. Beleggers waren vooral teleurgesteld dat beide banken de winstverwachtingen voor het lopende boekjaar onveranderd lieten, terwijl was gehoopt op een verhoging. Telecomconcern Softbank en robotmaker Fanuc, twee zwaargewichten in de index, zakten 2,7 procent en 1,9 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,9 procent in de plus en de beurs in Shanghai won 0,8 procent. Het Chinese internetbedrijf Tencent dikte 4 procent aan dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. De All Ordinaries in Sydney eindigde met een nipte winst van 0,1 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,4 procent.

0 Reacties Doe mee met de discussie →