Niks te Melden in ‘guerilla-tijd’ gedraaid

De nieuwe komische BNNVARA-serie Niks te Melden, die zondag begint op NPO 3, is in ultrakorte tijd opgenomen. In twee weken stond alles er op. Voor de acteurs een behoorlijk intense periode, vertellen ze in gesprek met het ANP.

"Het was een soort guerilla-draaien. Je komt aan en hup, meteen draaien", herinnert André Dongelmans, een van de criminelen in de serie, zich van de draaiperiode die plaatsvond in coronatijd. "Veel tijd om voor te bereiden en na te denken was er niet. Daarom heb ik veel op instinct gedaan."

Ook voor Jelka van Houten, die op dat moment hoogzwanger was, waren de opnames intens. "Ik heb nog nooit zoveel tekst in zo’n korte tijd gehad", zegt de actrice, die in de serie een van de politieagentes in de meldkamer speelt. "Het was echt absurd. Twee dagen heb ik het gedaan maar een derde had ik denk ik niet gekund. Hersentechnisch, qua focus."

Grappige lading

Toch had het volgens haar ook wel voordelen. "Ik denk dat die manier van opnemen ook een soort spanning met zich meebrengt. En dat zie ik wel terug. Het geeft het wel een grappige lading aan de situaties."

Niks te melden gaat over twee agenten (Henry van Loon en Stefan de Walle) die samen veel tijd doorbrengen in een auto, twee agentes (Jelka van Houten en Eva Laurenssen) in een verdacht rustige meldkamer en drie criminelen (André Dongelmans, Theo Maassen en Jim Deddes) die opzichtig onzichtbaar proberen te blijven. In hun verveling zijn ze tot elkaar veroordeeld en dat levert grappige, absurde en ongemakkelijke situaties op.