Nile Rodgers herkozen als voorzitter van Songwriters Hall of Fame

Nile Rodgers is ook de komende drie jaar nog voorzitter van de Songwriters Hall of Fame (SHOF), de organisatie die de rechten van songwriters waarborgt. Volgens Variety werd de 68-jarige muzikant unaniem herkozen voor de functie waarin hij als stem van de songwriters opkomt.

De medeoprichter van Chic, die bijna alle nummers van de disco-/funkband heeft geschreven, heeft door de jaren heen als songwriter ook samengewerkt met onder anderen David Bowie, Madonna, Daft Punk en Lady Gaga. De directieraad van de SHOF vindt daarom dat er "geen betere vertegenwoordiger van de songwriters-gemeenschap" is dan Rodgers.

Zelf is de artiest ook vereerd met zijn herverkiezing. "Om nu weer drie jaar te mogen dienen is een verantwoordelijkheid die ik zeer serieus neem. We hebben ondanks de pandemie fantastisch werk verricht, maar we zijn pas net begonnen", zegt Rodgers in een verklaring. "Er bestaat geen muziekindustrie zonder liedjes en ik ben verheugd om de songwriters die de meest iconische nummers ooit hebben gemaakt, te vertegenwoordigen."