Nog één keer naar The Stones: dé kans om opvoeding te voltooien

Bijna alle fans zijn zich bewust van het onvermijdelijke feit dat het concert van The Rolling Stones donderdagavond waarschijnlijk de laatste keer is dat de Britse band naar Nederland komt. Het maakt de show extra speciaal, vinden velen van hen. "Dit is dé kans om de opvoeding te voltooien", zegt groot fan Peter (61), die samen met zijn 24-jarige zoon Reinier naar het concert gaat.

Peter en Reinier hadden in eerste instantie geen kaartje gekocht, tot grote spijt van Peter, die toch eens graag met zijn zoon naar het concert wilde. "Dat hoort een beetje bij de opvoeding." Toen op 13 juni bekend werd dat het concert vanwege een coronabesmetting bij Mick Jagger niet doorging, kwamen er kaarten vrij voor de nieuwe datum. "Toen heb ik voor veel te veel geld alsnog kaartjes gekocht", aldus Peter. Bij die duurdere kaarten zit dan wel een tasje met Stones-merchandise zoals een speldje, de befaamde tong aan een koordje en een sleutelhanger. Echt fan is de 24-jarige Reinier alleen niet. "Tot vandaag was ik eigenlijk geen fan, maar vandaag natuurlijk wel."

Ook vriendinnen Gwennie (57) en Carla (64) zijn zich er maar al te goed van bewust dat het misschien de laatste kans is om de Britse band te zien. "Het is jeugdsentiment, dus zeker een speciaal gevoel dat dit de laatste keer kan zijn", zegt Carla. Gwennie vult aan: "We hebben er zelfs extra voor betaald, maar we geloven het pas écht als ze beginnen te spelen, hoor."

Martien (73) woont in Frankrijk en kwam speciaal voor het concert naar Nederland, net als op 13 juni, toen het concert niet doorging. Zijn leven lang is hij al fan van de band, die hij al zes keer live heeft gezien. "Het is de laatste keer denk ik", zegt Martien. Toch een bijzonder moment, vindt hij. "Ik heb ze al heel vaak gezien, maar het is nu waarschijnlijk de laatste keer. Dus ik heb toch maar een shirtje gekocht."