Nog nooit zoveel uitgegeven aan voetbaltransfers als in januari

ZÜRICH (ANP) - Voetbalclubs hebben afgelopen maand een recordbedrag uitgegeven aan transfers. De totale uitgaven in het mannenvoetbal kwamen uit op een kleine 1,6 miljard dollar, ruim 200 miljoen meer dan het oude winterse record van januari 2018. Meer dan de helft van de betaalde transfersommen kwam voor de rekening van Engelse clubs, meldt de internationale voetbalbond FIFA.

Mogelijk speelde mee dat anders dan bij andere winterse transferperiodes het WK nu net was afgelopen. Ook is de voetbalwereld steeds verder in zijn herstel van de coronacrisis. Vorig jaar januari lagen de transferuitgaven op net iets meer dan 1 miljard dollar, omgerekend zo’n 930 miljoen euro.

Met name Chelsea baarde opzien met zo'n 300 miljoen euro aan transferuitgaven. In totaal waren er bijna 4400 internationale transfers in het mannenvoetbal, ook een nieuw record.

Ook bij de vrouwen was sprake van een record, maar kwamen de uitgaven met een kleine 800.000 dollar toch fors lager uit. Er waren 341 internationale transfers. Colombiaanse clubs trokken de meeste speelsters aan, 35.