Nominaties Online Radio Awards 2020 bekend

Mischa Blok heeft tijdens de NPO Radio 2 ochtendshow ‘Jan-Willem Start’ de nominaties voor de derde editie van de Online Radio Awards 2020 bekendgemaakt. Voor de beste online-presentator zijn Bas Louissen (Man Man Man, de podcast), Michiel Veenstra (KINK), Tim op den Broek (KINK), Emilie Sleven (Sterren NL) en Bastiaan Meijer (Podbast) genomineerd.

In de categorie beste online station zijn de kanshebbers Soulshow Radio, KINK, Efteling Kids Radio, Olympia Radio, en Qmusic Het Foute Uur.

Voor de beste podcast zijn ook vijf kandidaten genomineerd: Man Man Man, de podcast (van Domien Verschuuren, Bas Louissen, Chris Bergström), Gewoon Homo (van Barry Beijer en Danny Houtkooper), De Krokante Leesmap (van Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries, Noortje Veldhuizen), Duister de Podcast (van Daphne en Kimberly) en de Zelfspodcast (van Sander Schimmelpenninck, Jaap Siewertsz van Reesema).

Juryleden

De vakprijs voor Online Radio Ambassadeur wordt geheel door de jury bepaald. Die bestaat uit Peter Contant, Richard Otto, Radiocoach Pierre Papa, Isabelle Brinkman, Liedewij Hentenaar, Mischa Blok, Vincent Bijlo en Adam Curry.

In de stemperiode zijn er totaal 36.396 stemmen binnengekomen. De online stations, podcasts en de presentatoren/presentatrices met het meeste aantal publieksstemmen zijn genomineerd. De uitreiking van de Online Radio Awards vindt plaats in Beeld en Geluid op dinsdagmiddag 6 oktober tijdens de Dutch Media Week en is te volgen op 6 oktober om 16.00 uur via onlineradioawards.nl.