Noodweer teistert ook Duitsland

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - Ook Duitsland is getroffen door stormachtig noodweer waarbij volgens Duitse media twee mensen zwaargewond zijn geraakt. In tienduizenden panden is de stroom uitgevallen en het spoorverkeer kwam in vier deelstaten grotendeels tot stilstand. Het spoorwegverkeer in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is enige tijd helemaal platgelegd. Het vliegverkeer bleek weinig hinder te ondervinden.

Er zijn windstoten gemeten van circa 160 kilometer per uur. De windstoten hebben schade veroorzaakt en bomen zijn omgewaaid. In de omgeving van Elten, niet ver van de Nederlandse grens, legden bewoners woensdagavond al een tornado op beelden vast. Die lijkt echter geen schade van betekenis te hebben veroorzaakt.

De windstoten veroorzaken tal van ongelukken, versperringen en andere schade. Hamburg vreest hoog water in de Elbe en in Berlijn heeft de brandweer de noodtoestand uitgeroepen. Het noodweer trekt naar het zich laat aanzien donderdagmiddag naar de Oostzee weg.