Noorse verdediger Pedersen twijfelgeval bij Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot van Feyenoord weet nog niet of hij woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen vleugelverdediger Marcus Pedersen kan opstellen. De Noor viel zondag in de slotfase van de gewonnen uitwedstrijd tegen PSV (0-4) duizelig uit na een botsing met ploeggenoot Gernot Trauner. Pedersen stond dinsdag al wel weer op het trainingsveld, maar volgens Feyenoord is het nog de vraag of hij voor het komende duel met de Friese club tijdig hersteld is van de klap.

"We moeten zijn reactie op de training van vandaag even afwachten", laat Slot weten. "Het ziet er goed uit en ik ben blij dat hij zo snel is hersteld dat hij deze sessie met de groep mee kon doen. Of hij woensdag ook weer gaat spelen bepalen we morgen. Met Lutsharel Geertruida hebben we gelukkig een goede speler achter de hand."

Aanwinst Reiss Nelson trainde voor het eerst weer een klein gedeelte mee met de groep. De thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen komt nog te vroeg voor de Engelse aanvaller, die is gehuurd van Arsenal. "Ik ben blij dat hij deze stappen heeft gezet. We gaan kijken hoe zich dat ontwikkelt en ik hoop dat hij snel de volgende stappen kan zetten", aldus Slot.