Norbert ter Hall wil debuutroman van Stefan Raatgever verfilmen

Regisseur Norbert ter Hall en scenarist Robert Alberdingk Thijm, die samen de hitserie A'dam-EVA maakten, gaan de debuutroman De jongen die van een klif sprong van schrijver Stefan Raatgever verfilmen. Hun productiehuis Willy Waltz International heeft de rechten gekocht voor een serie van uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Dat maakten zij zondag bekend op de laatste dag van het festival van Cannes. Het boek gaat over de negentienjarige scholier Alec van wie het kabbelende bestaan vlak voor het eindexamen wordt opgeschud door de komst van een nieuwe klasgenoot. De onaangepaste Björn maakt gevoelens bij Alec los die hij tot dan toe heeft weten te verbergen.

Ter Hall en Alberdingk Thijm ontwikkelden en co-produceerden met hun productiehuis eerder onder meer de speelfilm Mi Vida, met Loes Luca in de hoofdrol, en de verfilming van de roman De Belofte van Pisa van Mano Bouzamour. Het is nog niet bekend wanneer de serie in productie wordt genomen.

Op dit moment werkt het duo nog aan de serie Bestsellerboy, gebaseerd op een ander boek van Bouzamour. Deze moet komend voorjaar op televisie te zien zijn.