NOS kijkt opstelling Oranje af van briefje assistent-trainer

De NOS weet de opstelling van het Nederlands elftal voor de EK-wedstrijd van maandag tegen Noord-Macedonië. Verslaggevers zagen de opstelling op een briefje van assistent-trainer Dwight Lodeweges.

Bondscoach Frank de Boer had tijdens zijn perspraatje gezegd twee spelers te wisselen in vergelijking met het duel met Oostenrijk. Hij wilde niet zeggen om welke spelers het ging.

De NOS mocht tijdens de training van zondagmiddag even een kijkje nemen. Een cameraman maakte beelden van het briefje. Door die uit te vergroten, was de opstelling te zien die De Boer in zijn hoofd heeft.

Ollongren

De kwestie lijkt op die van een aantal maanden geleden tijdens de kabinetsformatie. ANP-fotograaf Bart Maat nam toen een foto van D66-coryfee en informateur Kajsa Ollongren, die haastig het Binnenhof verliet. Onder haar arm had ze een velletje met aantekeningen met daarop allerlei informatie over waar de informateurs over spraken. Die notities werden zichtbaar toen de foto werd vergroot. Dat veroorzaakte veel commotie en het einde van de informateurs Ollongren en Annemarie Jorritsma.

Op het door de NOS afgekeken briefje was trouwens te zien dat Ryan Gravenberch en Donyell Malen een basisplek krijgen. Marten de Roon en Wout Weghorst zouden op de bank beginnen.