Nottingham niet meer in de race voor songfestival-stad

Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar niet in Nottingham georganiseerd. De gemeente overwoog mee te doen aan de veiling, maar heeft zich toch teruggetrokken, zo meldt de BBC.

Geïnteresseerde steden kunnen sinds vorige week een bidbook indienen. Al zestien steden lieten weten interesse te hebben in het organiseren van het liedjesfestijn. Dat zijn onder andere Londen, Manchester en Birmingham. Glasgow is bij de bookmakers favoriet: de Schotse stad gaat momenteel met 31 procent ruim aan de leiding bij wedkantoren.

Normaal gesproken zou Oekraïne na de zege van Kalush Orchestra in mei het songfestival organiseren, maar vanwege de oorlog met Rusland kan dat niet. Vorige week maandag werd duidelijk dat het evenement definitief naar Groot-Brittannië gaat. Die organiseert het nu "namens" Oekraïne. Het land wordt wel betrokken bij de organisatie en er komen verscheidene elementen, ook met betrekking tot de oorlog, terug in de show.

De European Broadcasting Union (EBU) maakt waarschijnlijk pas in de herfst bekend welke Britse stad het Eurovisie Songfestival van 2023 zal huisvesten.