NPO viert vrijdag 25e editie van de radio-gedichtenservice

De NPO viert vrijdagavond de jubileumeditie van de radio-gedichtenservice. Het populaire item is voor de 25e keer op de Nederlandse radio te horen. Tijdens de 'service' krijgen luisteraars hulp van echte dichters om op het laatste moment nog een sinterklaasgedicht te maken.

De radio-gedichtenservice was in het verleden te horen op NPO Radio 2, maar maakt de laatste jaren onderdeel uit van het NPO Radio 5-programma Volgspot. Meesterdichter Jan J. Pieterse maakt al 25 jaar deel uit van het team van radiodichters. Dit jaar wordt hij bijgestaan door Frank van Pamelen.

In het verleden maakten ook grote namen als Ivo Niehe en Driek van Wissen deel uit van de schrijvende 'hulpsinterklazen'. "Eerlijk gezegd is een gedicht van Frank of Jan op zich al een cadeau", zegt presentatrice Astrid de Jong, die de gedichtenservice aan elkaar praat.

De aanvragers van de gedichten komen even in de uitzending en ook het gedicht wordt voorgedragen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de Facebookpagina van Volgspot of via de website van het programma. Ook tijdens de uitzending kan nog worden gebeld.