NPO weigerde gratis concert van zanger Jannes

HILVERSUM - Jannes vindt dat Nederlandse volksartiesten op de Nederlandse zenders te weinig aandacht krijgen. Dat stelt hij vrijdag in een interview met De Telegraaf.

"Ik ben niet de enige die weinig aandacht krijgt, daar hebben bijna alle volksartiesten last van", stelt de winnaar van een Buma NL Award voor beste act levenslied. "Dat mijn muziek niet bij het format van een of andere radiozender past is onzin. Een hit is een hit. Bovendien kan het altijd erger, want we worden ook vaak genoeg weggezet in een of ander fout uur. Daar snap ik al helemaal niets van, want wat is er nou fout aan Nederlandstalige muziek!?"

De Drentse 'koning der piraten' vindt dit onterecht. "We betalen die publieke omroep met z’n allen, toch? Iets vaker daarvan iets aan ons, volksmusici, teruggeven mag wel hoor." Jannes vierde twee jaar terug zijn 15-jarig bestaan in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. "Na afloop heb ik de registratie aangeboden bij enkele omroepen. Ofwel mijn hele hebben en houden. Mijn lief, mijn leed, mijn bloed, zweet en tranen. En dat ook nog helemaal gratis. En nog wilden ze het niet", bekent hij gekwetst.

Jannes geniet op dit moment van zijn zevende nummer 1-notering in de Album Top 100. Zijn plaat Liever bij jou is een groot succes.