NS stopt wederom niet bij ArenA, dit keer wegens werkzaamheden

De NS stopt zaterdag wederom een deel van de dag niet op station Amsterdam Bijlmer ArenA. Dit keer heeft dat te maken met werkzaamheden aan het spoor waardoor er te weinig capaciteit beschikbaar is voor de tienduizenden bezoekers die worden verwacht bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA en het concert van De Dijk in de Ziggo Dome.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat de NS een dergelijke maatregel neemt. Begin deze maand stopten de treinen niet op dit station vanwege de drukte die de Grand Prix in Zandvoort met zich meebracht in combinatie met een vol voetbalstadion en twee uitverkochte concerten in de Ziggo Dome en de AFAS Live.

Volgens de NS is vanwege de werkzaamheden slechts een spoor tussen Amsterdam en Utrecht beschikbaar. Daardoor kunnen er slechts twee in plaats van acht treinen per uur rijden op dit traject, wat volgens het vervoersbedrijf te weinig is voor de vele reizigers die vanuit het ArenA-gebied naar huis willen. De NS kan daardoor niet garanderen dat iedereen nog thuis komt. "Zonder ingrijpen leidt dit tot zeer onveilige situaties voor onze reizigers en collega’s in de treinen en op de stations."

Alternatief vervoer

De NS neemt de maatregel "met pijn in het hart", staat in een bericht op de website. Inmiddels zijn er gesprekken gaande met betrokken partijen in het ArenA-gebied om te kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden voorkomen, aldus de NS.

Reizigers krijgen het advies voor alternatief vervoer te kiezen. De maatregel geldt van 16.00 uur tot einde dag.