Ober Praag wilde ruzie sussen

PRAAG (ANP) - Ober Miroslav 'Mirek' Vitek wilde de ruzie tussen zijn manager en een groepje Nederlandse mannen sussen. Dat vertelde hij maandag in de rechtbank in Praag bij het proces tegen de Nederlandse verdachten verdachten Armin en Arash N. De ober werd zelf toegetakeld en heeft daar nog altijd last van. Hij heeft sinds de mishandeling niet meer kunnen werken.

,,Ik wilde de boel sussen. Toen voelde ik iemand tegen mijn enkel schoppen. Ik viel op de grond en vanaf toen herinner ik me bijna niets meer." De ober liep een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel op. De broers Armin N. en Arash N. speelden volgens de aanklager de hoofdrol in de mishandeling april vorig jaar.

Vitek wilde aanvankelijk niet de rechtszaal binnenkomen, omdat hij niet in dezelfde ruimte als de broers wilde zitten. De rechter zag echter geen medische reden waarom dat niet zou hoeven. Hij noemde hij het vreemd dat Vitek eerder wel een persconferentie gaf, maar nu niet binnen wil komen.