Olivia Rodrigo maakt met Lilly Allen statement op Glastonbury

Zangeres Olivia Rodrigo heeft tijdens haar optreden op het festival Glastonbury haar afschuw uitgesproken over de uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat draaide vrijdag het grondwettelijk recht op abortus terug.

Olivia haalde tijdens het concert de Schotse zangeres Lilly Allen op het podium. "Iemand die ik erg bewonder is aanwezig", zei de zangeres. "Ik denk dat ze de meest geweldige songwriter, de meest geweldige artiest en de meest geweldige persoon is. Ik heb zoveel geluk dat ze hier vandaag met mij zingt." Daarna vroeg ze een groot applaus voor Lilly Allen.

Met Allen aan haar zijde richtte Rodrigo zich vervolgens tot de leden van Hooggerechtshof. "Ik ben er kapot van en doodsbang dat zoveel vrouwen en zoveel meisjes hierdoor zullen sterven", zei Rodrigo. "Ik wil dit volgende nummer opdragen aan de vijf leden van het Hooggerechtshof die ons hebben laten zien dat ze uiteindelijk niets om vrijheid geven. Dit nummer is voor de rechters Samuel Alito, Clarence Thomas, Neil Gorsuch, Amy Coney Barrett en Brett Kavanaugh. We haten jullie."

Daarna zette de twee artiesten F--- You in, de hit van Lilly uit 2009.