Olivia Rodrigo met overmacht voor tweede week op nummer 1

Hitsensatie Olivia Rodrigo voert voor de tweede week op rij de Single Top 100 aan. De 17-jarige Amerikaanse heeft met haar wereldwijde hit Drivers License een straatlengte voorsprong op achtervolgers Jaap Reesema en Pommelien Thijs. Het liedje van Rodrigo werd in de afgelopen week ruim de helft meer keer verkocht en gestreamd dan Nu Wij Niet Meer Praten.

De tot nu toe vrij onbekende Rodrigo, alleen bekend van haar rol in de Disney+-serie High School Musical: The Musical: The Series, schudde vorige week wereldwijd de hitlijsten op. Drivers License stapelde record op record op de verschillende streamingplatforms op en kwam daardoor in veel hitlijsten binnen op de eerste plaats, waaronder ook in de toonaangevende Amerikaanse Billboard Hot 100 en de Britse Official Top 40.

Jaap Reesema en Pommelien Thijs moeten voor de tweede keer genoegen nemen met een tweede plaats. Twee weken geleden lukte het ook al niet om de nummer 1-positie te veroveren. Toen stond The Business van Tiësto nog bovenaan.

Net buiten de top 10, op nummer 13, komt Als Ik Je Weer Zie van Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan en Typhoon binnen. De single werd speciaal gemaakt voor de eenmalige digitale editie van de Vrienden van Amstel LIVE. Opvallend genoeg keert dankzij de hernieuwde belangstelling naar Acda en De Munnik op plek 98 na bijna 22 jaar afwezigheid hun single Het Regent Zonnestralen terug in de Top 100. Het nummer stond destijds twaalf weken in de lijst en piekte op 40. Pas later kreeg het lied meer waardering. Het nummer staat nu jaarlijks hoog genoteerd in de Radio 2 Top 2000.

Singles Top 10 week 3

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Olivia Rodrigo - Drivers License

2. (4) Jaap Reesema & Pommelien Thijs - Nu wij niet meer praten

3. (3) Tiësto - The Business

4. (9) The Kid Laroi - Without You

5. (2) Lijpe ft. Frenna - Mansory

6. (5) Justin Bieber - Anyone

7. (7) Jason Derulo ft. Nuka - Love Not War - The Tampa Beat

8. (6) Joel Corry ft. Mnek - Head & Heart

9. (8) 24kGoldn ft. Iann Dior - Mood

10. (13) Robin Schulz ft. Kiddo - All We Got