Olivia Rodrigo ook geschiedenisboeken in Amerika in

Olivia Rodrigo gaat de Amerikaanse geschiedenisboeken in als een van de jongste artiesten met een nummer 1-debuut in de toonaangevende Billboard Hot 100. Het nummer Drivers License van de pas 17-jarige zangeres komt deze week binnen op de eerste plaats van de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten.

Rodrigo, die afgelopen week record op record stapelde op diverse streamingplatforms, heeft daarmee haar eerste nummer 1-hit in haar carrière te pakken. De single Drivers License werd na de release op 8 januari alleen al in Amerika in een week tijd 76,1 miljoen keer gestreamd en 38.000 keer gedownload.

De 48 singles die in de historie van de Hot 100 op de eerste plek binnenkwamen, waren bijna allemaal afkomstig van gevestigde artiesten. Slechts een handvol andere acts, waarvan de meeste winnaars van talentenjachten, gingen haar voor.

De tot nu toe vrij onbekende Rodrigo, alleen bekend van haar rol in de Disney+-serie High School Musical: The Musical: The Series, is pas de vierde artiest die geboren is in deze eeuw en op nummer 1 beland. Billie Eilish was in augustus 2019 de eerste. Ook zij was destijds 17 jaar.

Ook in diverse andere landen, waaronder Nederland en Groot-Brittannië, kwam de Amerikaanse deze week binnen op de eerste plaats.