Olympique Marseille klopt Sporting ondanks snelle tegengoal

MARSEILLE (ANP) - Olympique Marseille heeft zijn eerste overwinning binnen in de groepsfase van de Champions League. De Franse club won in eigen huis met 4-1 van Sporting Portugal.

Het duel in de Orange Vélodrome begon 20 minuten te laat omdat de spelersbus van Sporting vanwege files laat was gearriveerd in het stadion. Het begin van de Portugezen, waar Jeremiah St. Juste een basisplaats had, was desondanks stormachtig. Francisco Trincão kreeg de bal al in de 1e minuut, speelde zich goed vrij en schoot de openingstreffer binnen.

Marseille kwam via Alexis Sánchez al snel weer op gelijke hoogte. Na een terugspeelbal schoot doelman Antonio Adán de bal tegen de Chileen aan en die verdween zo in het doel. Drie minuten later stonden de Fransen zelfs op voorsprong. Op een lange pass van Jonathan Clauss kopte Amine Harit hard binnen.

Voor doelman Adán werd het nog erger. Hij kwam zes minuten later te ver uit zijn doel en stopte de bal met de hand. De Spanjaard kon meteen vertrekken met rood. Zijn vervanger Franco Israel kreeg enkele minuten later het derde doelpunt van Olympique tegen. Leonardo Balerdi kopte de bal binnen uit een corner van Harit.

Marseille staat na drie wedstrijden op 3 punten. Sporting dat al 6 punten had uit de eerste twee duels, blijft aan de leiding. Eintracht Frankfurt speelt in dezelfde groep nog tegen Tottenham Hotspur.