OM past verdenking Lil Kleine aan, zware mishandeling vervalt

Lil Kleine wordt niet langer verdacht van een poging tot zware mishandeling. Het Openbaar Ministerie heeft de verdenking aangepast na een verklaring die zijn ex Jaimie Vaes heeft afgelegd. Dat laat een woordvoerder van het OM desgevraagd weten aan het ANP, waarmee eerdere berichtgeving van Shownieuws hierover wordt bevestigd.

De rapper, die eigenlijk Jorik Scholten heet, werd vorig jaar februari aangehouden nadat beelden naar buiten waren gekomen waarop het leek dat hij Vaes met haar hoofd tussen een autodeur klemde. De realityster zou nu hebben verklaard dat haar hoofd niet tussen de deur van de auto was geklemd en Scholten niet met de autodeur sloeg. Dat zouden de media ervan hebben gemaakt. Vlak na het incident in februari brak Vaes met Scholten.

Eerder meldde het OM dat de rapper wordt verdacht van poging tot zware behandeling en/of mishandeling. Shownieuws meldt dat "de rechtbank de verklaring van Jaimie heeft bekeken waarin zij zou hebben verklaard bij de politie dat het niet om zware mishandeling zou gaan".

Het OM doet momenteel nog onderzoek naar het incident.