Omikron-variant in derde van Amerikaanse staten gesignaleerd

WASHINGTON (ANP) - De nieuwe Omikron-variant van het coronavirus is inmiddels in ongeveer een derde van alle Amerikaanse staten aangetroffen. Toch blijft de Delta-variant van het virus voorlopig verantwoordelijk voor 99,9 procent van alle infecties in het land, hebben Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen zondag laten weten.

De Omikron-variant heeft zich in ieder geval verspreid naar zestien staten: California, Colorado, Connecticut, Hawaii, Louisiana, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Missouri, Nebraska, New Jersey, New York, Pennsylvania, Utah, Washington en Wisconsin. Bij veel van de Omikron-besmettingen gaat het om mensen die volledig zijn gevaccineerd. Maar zij hebben slechts milde symptomen.

Anthony Fauci, de medische topadviseur van de Amerikaanse regering, zei zondag tegen televisiezender CNN daarom dat de situatie omtrent de Omikron-variant in de Verenigde Staten "vooralsnog niet heel ernstig is". Hij voegde daar echter aan toe dat het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken, en dat meer onderzoek nodig is.