Omroep MAX brengt Wordt Vervolgd terug op tv

Omroep MAX en Han Peekel werken aan nieuwe afleveringen van Wordt Vervolgd. In de loop van het jaar moet het voormalige jeugdprogramma, dat een grote hit was in de jaren 80 en 90, een comeback maken.

"We starten in de loop van dit jaar met zes afleveringen die door Omroep MAX worden uitgezonden", vertelt de inmiddels 72-jarige Han in De Telegraaf. "Als het aanslaat, komen er meer uitzendingen."

Het nieuwe Wordt Vervolgd krijgt een plekje in de avonduren en is bedoeld voor een ouder publiek. Ook ligt de nadruk meer op tekenfilms en animaties in plaats van op strips, zoals vroeger. "We mikken vooral op de generatie die met dit programma is opgegroeid. Als je mensen op straat rond de veertig jaar vraagt naar de meest memorabele tv-herinneringen uit hun jeugdjaren, dan noemen ze vaak mijn programma. Het was een soort instituut en ik heb zo'n negenhonderd uitzendingen gemaakt."

In de nieuwe serie laat Han de presentatie over aan een geanimeerde versie van zichzelf. "Ik kom terug als tekenfilmfiguur die de boel op een komische wijze aan elkaar praat. Ik ben de eerste geanimeerde presentator van een televisieprogramma."