Omroep Zwart haalt inspiratie bij de kijker

Omroep Zwart gaat inspiratie voor programma's en onderwerpen bij de kijker halen. Dat vertellen Akwasi en Gianni Grot in een interview met de Volkskrant. Over specifieke ideeën wil het tweetal nog geen boekje opendoen.

"Wij hebben een eigen mening over interessante programma’s, maar dat is niet belangrijk. Ik weet wat ík wil zien, maar ik wil weten wat de kijker wil zien", vertelt Grot aan de krant. "Op basis daarvan gaan we programmeren. Omroep Zwart is een platform, maar de content moet door leden gegenereerd worden. Ik snap dat je verwacht dat we al een blauwdruk hebben liggen, maar ik zeg juist tegen iedereen: help ons mee schetsen."

Volgens Akwasi past de "negativiteit" rondom Zwarte Piet niet binnen het platform. "Dit interview moet over de ledenwerving gaan. We zitten na drie dagen campagne, zonder interviews te geven aan kranten en tv-zenders, op ruim 12 duizend leden", aldus de rapper. "Voor het eind van het jaar willen we minstens 50.000 leden hebben geworven, dat is een ontzettende klus. Daar past geen negativiteit bij."

Het moet volgens hem nog blijken of hij de geschikte voorman is, nadat hij na zijn optreden op de Dam in Amsterdam flink in opspraak is geraakt. "We zullen het zien."