Omroepen NPO denken na over actie rond Ter Apel

Een groot aantal omroepen van de NPO denkt na over een actieprogramma of een campagne rond de asielcrisis in Ter Apel. Dat laat een woordvoerder van de VPRO donderdag weten. Artsen zonder Grenzen maakte donderdag bekend dat de organisatie voor het eerst in Nederland hulp gaat verlenen omdat de voorzieningen in het centrum al lange tijd ondermaats zijn. Elke nacht slapen honderden mensen in de buitenlucht, de sanitaire voorzieningen zijn slecht.

"Veel mensen in Hilversum voelen verbazing en schaamte bij het zien van deze beelden", stelt de zegsman namens de gezamenlijke omroepen. "Er is sinds vanochtend intensief contact ontstaan. Iedereen wil iets doen, we willen proberen als omroepen een bijdrage te leveren aan de oplossing van dit bizarre probleem."

Over de vorm van een actie kunnen de NPO-medewerkers nu nog niets zeggen: "We hopen daar begin volgende week meer over te kunnen zeggen. Maar de wil en de energie is er. En die signalen ontvangen we ook allemaal van onze achterban en leden." Ook veel Bekende Nederlanders reageren donderdag op sociale media geschokt op de laatste ontwikkelingen in het opvangcentrum in Ter Apel.