Omroepen: sanctie is serieuze tik op de vingers voor Karskens

De NPO heeft met de financiële sanctie "een serieuze tik op de vingers gegeven" aan Ongehoord Nederland en Arnold Karskens. Dat stelt Arjan Lock, de voorzitter van het College van Omroepen, in een reactie op het bekendmaken van de sanctie.

Lock stelt met klem "te hopen dat ON! hier echt mee aan de slag gaat". Karskens liet donderdag weten zich te beraden op juridische stappen tegen de strafmaatregel. De sanctie werd ingesteld nadat de ombudsman in een rapport had geconstateerd dat de jonge omroep nepnieuws verspreidt, te eenzijdige gasten uitnodigt en eigenlijk nooit kritische vragen stelt of onzinuitspraken weerlegt en daarmee de journalistieke code van de NPO schendt.

Ongehoord Nederland blijft benadrukken dat de omroep het niet eens is met de sanctie "omdat wij bepaalde, blijkbaar ongewenste, meningen hebben laten horen over bijvoorbeeld de enorme massa-immigratie en de gevolgen van de doorgeslagen klimaat- en milieumaatregelen in ons land voor boer en burger. Een boete, omdat wij gekozen volksvertegenwoordigers in onze uitzendingen uitgebreid aan het woord laten."