Omzet bij supermarkten Jumbo flink omhoog in eerste jaarhelft

VEGHEL (ANP) - Supermarktconcern Jumbo heeft in de eerste helft van dit jaar een flink hogere omzet behaald in zijn supers. Volgens het bedrijf steeg de consumentenomzet met ruim 14 procent tot 5,1 miljard euro. Dat is een toename van 634 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder.

De omzet uit winkels die minstens een jaar zijn geopend steeg met 9,5 procent. Volgens Jumbo gaven klanten meer uit aan hun dagelijkse boodschappen tijdens de coronacrisis. De onlineverkoop klom met circa 50 procent.

Bij restaurantformule La Place bedroeg de omzet 33 miljoen euro tegen 82 miljoen euro een jaar eerder. Dat is volgens Jumbo het gevolg van de coronacrisis en sluiting van de twaalf Hudson Bay-vestigingen begin dit jaar.

Maandag werd nog bekend dat 23 vestigingen van La Place definitief sluiten. Het gaat om een aantal snelwegvestigingen, maar ook om restaurants in winkelcentra en binnensteden. Onder meer in Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda Hazeldonk, Gouda, Nieuwegein en Leiderdorp gaan filialen sluiten.