Ondernemer en miljonair Peter Gillis: ik sta op dodenlijst

Ondernemer Peter Gillis staat op een dodenlijst. Wie hem dood wil hebben, weet Gillis niet, vertelt hij aan het AD. Gillis, die met zijn vakantieparkenbedrijf Oostappen Groep Vakantieparken jarenlang in de Quote 500 stond, doet zijn verhaal in zijn biografie, die op 2 november uitkomt.

De politie van België, waar Gillis woont, vertelde hem van de dodenlijst in 2020, een dag nadat hij was gewaarschuwd door de politie in Eindhoven. "Die heeft wel verteld van: Peter, ze willen je doodschieten. Dat hadden ze in Eindhoven niet verteld. Dus dat was wel even schrikken", zegt Gillis, die bekend werd door de SBS-realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa. In Eindhoven "werd eigenlijk een beetje verteld - niet echt een open verhaal - dat ik toch gevaar liep en dat ik goed moest opletten. Ze vroegen of ik vijanden had", aldus Gillis.

De politie kon hem wel vertellen dat de bedreiging niet door zijn realityserie kwam. "Ik ben niet echt de persoon om bang te zijn, maar toen ik het hoorde moest ik toch wel even drie keer slikken." Gillis zegt nu "gewoon" weer verder te gaan met zijn leven. "Achterom kijken deed ik mijn hele leven al."

De politie Eindhoven kan het nieuws van de dodenlijst niet bevestigen.