Onderzoek naar bestuursleden politiebond ANPV

DRIEBERGEN (ANP) - De politie onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd door (bestuurs)leden van politievakbond ANPV. Korpschef Erik Akerboom heeft opdracht gegeven voor het oriënterende onderzoek, zoals dat heet in een verklaring op politie.nl. Een eerder rijksrechercheonderzoek naar die zaak gaf daar aanleiding toe.

De politie wil niet zeggen waar het over gaat, maar het AD meldt dat het gaat om gesjoemel met politiegelden, belangenverstrengeling en onjuiste declaraties door onder meer oud-ANPV-voorzitter Geert P. ,,Van de politie mag een terughoudende opstelling worden verwacht waar het gaat om interne aangelegenheden van een vakvereniging voor medewerkers van de politie'', stelt de politie. ,,Maar het korps kan niet voorbijgaan aan het feit dat het hier politieambtenaren betreft die zich te allen tijde moeten houden aan de regels en standaarden van de politie.''

Het Openbaar Ministerie bevestigt in het AD dat er vervolging wordt ingesteld tegen deze P. en in ieder geval nog één andere bestuurder.

0 Reacties Doe mee met de discussie →