Onderzoeker Van Doorne doet geen uitspraken over The Voice

Van Doorne, een onafhankelijk Nederlands kantoor van advocaten, notarissen en fiscalisten, is door producent ITV gevraagd onderzoek te doen naar de situatie rondom The Voice of Holland. Op verdere vragen wil het kantoor niet ingaan. "Van Doorne is als externe partij door ITV gevraagd om onderzoek te doen. In zijn algemeenheid doen we geen uitspraken over cliënten en zaken en dat geldt in dit geval ook."

ITV, de producent van het programma The Voice of Holland, roept slachtoffers en getuigen van "ongepast gedrag rond The Voice of Holland" op zich te melden. Dat kan bij Van Doorne. "Onze hoogste prioriteit is het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving voor iedereen die deelneemt aan - of werkt aan - onze shows en er is bij ITV Studios sprake van een zerotolerancebeleid ten aanzien van het soort gedrag waarvan wordt gezegd dat het heeft plaatsgevonden", luidt een verklaring van de producent.

ITV zegt voorlopig de prioriteit te leggen bij het "opbouwen van een compleet beeld van wat er is gebeurd". "We willen iedereen die het slachtoffer is geworden van - of getuige is geweest van - ongepast gedrag rond The Voice of Holland, aanmoedigen om contact op te nemen met onze externe onderzoekers, die op vertrouwelijke basis met hen zullen spreken".