Onduidelijk of nieuwe Asporaat-film met kerst in de bios draait

Het is onduidelijk of de nieuwe film van Jandino Asporaat, Bon Bini Holland 3, daadwerkelijk met kerst in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Het nieuwe deel in de succesvolle reeks staat aangekondigd op de releaselijst van de filmdistributeurs en op de websites van grote bioscoopketens als Pathé en Vue. De premièredatum zou 9 december zijn.

Maar zo kort voor de release is nog steeds geen campagne gestart om de film onder de aandacht van het publiek te brengen. Zowel distributeur WW Entertainment als producent Kaap Holland Film wil niet zeggen of de film nog wel uitkomt in december. Ook de woordvoerder van Jandino Asporaat wil geen toelichting geven.

De drie vorige delen in de Bon Bini-reeks behoorden tot de best bezochte bioscooptitels van de afgelopen jaren. Asporaat won voor alle drie de films ook een Gouden Kalf van het Publiek, een prijs waarvoor het publiek kan stemmen. Er zijn tot nu toe twee ‘officiële’ Bon Bini-films over zwendelaar Robertico (Asporaat) verschenen en een spin-off, Judeska in da House, over het luidruchtige personage tante Judeska (ook gespeeld door Asporaat).

Coronapas

Zowel distributeur WW Entertainment als producent Kaap Holland wil niet zeggen of de onduidelijkheid te maken heeft met de protesten van Asporaat tegen de coronapas. De cabaretier schrapte eerder zijn theatertournee omdat hij het er niet mee eens is dat publiek in het theater een QR-code moet tonen om naar binnen te mogen. Ook voor bioscoopbezoek is een groen vinkje in de corona-app tegenwoordig verplicht.

De komiek baarde opzien door begin oktober ondanks zijn protesten wel op de uitreiking van de Gouden Kalveren te verschijnen, een bijeenkomst die ook alleen kon worden bezocht door mensen die in het bezit van een coronapas zijn. De komiek meldde eerder deze week op Instagram dat hij momenteel op reis is.