Onduidelijkheid over plannen voor uitreiking Oscars

Er lijkt nog lang geen zekerheid te zijn over de uitreiking van de Academy Awards eind april. Vakblad Variety schreef woensdag dat insiders meldden dat de Oscars als vanouds in het Dolby Theatre in Los Angeles worden toebedeeld, maar later op de dag lieten bronnen van The Hollywood Reporter weten dat daar nog niets over besloten is.

De 93e editie van de Oscars zou op 28 februari plaatsvinden, maar in juni maakte organisator The Academy bekend dat de awardshow vanwege de uitbraak van het coronavirus werd verzet naar 25 april. Op die manier was de kans niet alleen groter dat er een reguliere uitreiking kon plaatsvinden, maar konden films die vanwege de coronacrisis hun releases moesten uitstellen ook nog meedingen naar het felbegeerde beeldje. Normaliter komen alleen films in aanmerking die in het kalenderjaar voor de awardshow zijn uitgekomen, maar deze keer is de einddatum verlengd tot 28 februari.

Woensdag liet een anonieme bron aan Variety weten dat de Oscars gewoon zullen plaatsvinden in het Dolby Theatre. The Hollywood Reporter zegt ook met "hooggeplaatste insiders" te hebben gesproken, die verbaasd zouden zijn geweest over die berichtgeving omdat er nog helemaal niets zou zijn besloten over de awarduitreiking. Zij zouden hebben gemeld dat het op het moment in Los Angeles, waar de coronacijfers flink oplopen, niet eens mogelijk is iets te plannen voor volgende week, laat staan voor volgend jaar.

De Oscars zijn niet de eerste awards waarvan de uitreiking wordt uitgezonden in het nieuwe jaar. De Golden Globes (28 februari), Critics Choice Awards (7 maart), SAG Awards (14 maart) en de Britse BAFTA's (11 april) gaan hen voor. Geen van de organisaties achter deze prijzen heeft al bekendgemaakt hoe de ceremonies eruit gaan zien.