Ongehoord Nederland komt met eigen versie Fox & Friends

Omroep Ongehoord Nederland (ON!) gaat een eigen versie van het nieuwsprogramma Fox & Friends maken. De serie is binnenkort te zien op de website van ON, vertelt oud-oorlogsverslaggever en mede-oprichter Arnold Karskens aan het ANP.

Het programma brengt met slogan "eerlijk, radicaal, vastberaden" nieuws vanuit de studio. "Met verslaggevers in Den Haag en Brussel om duiding te geven. En verslagen van demonstraties en bijeenkomsten via een livestream, zonder dat erin wordt geknipt. Dat zal geen eenheidsworst worden zoals dat nu is in Hilversum."

Met ON! willen de oprichters een ‘ander geluid’ laten klinken dan volgens hen nu in Hilversum te horen is. "We willen het Fox News van Nederland worden", aldus Karskens over de omroep die in maart online is gestart en hoopt vanaf 2022 op televisie te mogen uitzenden.

Eenzijdig beeld

Net als Fox News in de Verenigde Staten is ON! in Nederland een "patriottische" omroep, aldus Karskens. "Bij de huidige NPO missen we een kritisch geluid over de toenemende politieke macht van de Europese Unie, massa-immigratie, doorgeslagen klimaatplannen en schetsen de nieuwsprogramma’s over actuele zaken een eenzijdig links beeld. Dat gat willen wij graag vullen."

Waar Fox in Amerika door velen wordt gezien als het huisorgaan van president Donald Trump geeft ON! een groter podium aan partijen als de PVV en FVD. "Partijen die in de media nu vaak worden uitgesloten of negatief worden belicht. Wij vinden dat niet eerlijk."

Gehoor geven

Ook het zwartepietenjournaal van ON!, waarin de kindervriend volledig zwart geschminkt is, is volgens Karskens een belangrijk programma. "Als 50 procent van de Nederlanders geen afscheid wil nemen van de traditie, dan moet daar ook gehoor aan worden gegeven. Waarom zou je iets uit de Nederlandse cultuur verbannen of volledig uitsluiten als de helft daar niet achter staat?"

Om officieel toe te kunnen treden tot het Nederlandse publieke omroepbestel heeft de omroep minimaal 50.000 betalende leden nodig. Nieuwe omroepen hebben nog tot januari de tijd om toegelaten te worden. Dat gaat ON! volgens Karskens "absoluut" lukken. "We hebben nu al 40.000 leden."

Karskens is naast met de omroep nog altijd bezig met het opsporen van oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog die mogelijk niet zijn gestraft. "Daar zet ik me al twaalf jaar voor in en dat blijf ik ook doen. Dat is ook een belangrijke reden om een eigen kanaal te starten, om het ook daarover te hebben."