Ongeluk nu ook officiële doodsoorzaak Anne Heche

De verwondingen opgelopen tijdens het auto-ongeluk waardoor actrice Anne Heche vorige week in het ziekenhuis belandde en na enkele dagen op 53-jarige leeftijd overleed, zijn nu ook officieel vastgesteld als haar doodsoorzaak. Volgens het rapport van de politie in Los Angeles hebben onder meer het inademen van rook en haar verwondingen door het ongeluk tot haar dood geleid.

De Amerikaanse reed op 5 augustus met haar auto een huis in Los Angeles binnen, waarna er brand ontstond in zowel de auto als de woning. Heche werd uit de auto gehaald en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later meldde haar agent dat Heche in coma lag. Enkele dagen later werd naar buiten gebracht de actrice hersendood zou zijn. Op 14 augustus werd Heche van de beademing gehaald en kwam zij te overlijden.

De actrice werd in de jaren 80 bekend door haar rol in de soap Another World. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde Heche in films als Donnie Brasco (1997), Wag the Dog (1997) en Six Days Seven Nights (1998). Voor haar rol in de tv-film Gracie's Choice uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.