Onrust bij Spanje door vertrek Lopetegui

KRASNODAR (ANP) - Twee dagen voor de eerste wedstrijd op het WK tegen Portugal heerst grote onrust binnen de Spaanse voetbalploeg. De aankondiging dat bondscoach Julen Lopetegui na het WK trainer wordt van Real Madrid, heeft voor veel commotie gezorgd. Lopetegui verlengde een maand geleden zijn contract nog tot medio 2020, maar is kort voor het WK gevallen voor het aanbod om Zinedine Zidane op te volgen bij de winnaar van de Champions League.

,,Een pyromaan die zijn eigen huis in de fik steekt'', zo noemen de Spaanse media de keuze van Lopetegui. Naar verluidt wil bondsvoorzitter Luis Rubiales de 51-jarige bondscoach zelfs direct wegsturen. Rubiales was op weg naar Moskou voor het FIFA-congres, maar brak zijn reis af en vloog snel naar het basiskamp van de Spanjaarden in Krasnodar.

Het was de bedoeling dat Rubiales en Lopetegui woensdagochtend om 10.30 uur Nederlandse tijd samen uitleg zouden geven op een persconferentie. Vlak voor het begin liet de Spaanse bond echter weten dat de persconferentie een uur is verschoven. Het is onzeker of Lopetegui vrijdag wel op de bank zit bij de ontmoeting met Europees kampioen Portugal.

0 Reacties Doe mee met de discussie →