Onterecht veroordeelde Amanda Knox boos over film Matt Damon

De nieuwe film van Matt Damon is volgens de makers 'losjes gebaseerd' op het verhaal van de voor moord veroordeelde en vervolgens vrijgesproken Amerikaanse Amanda Knox. Zij is niet blij dat haar naam steeds genoemd wordt nu Damon en andere filmmakers Stillwater promoten.

In een artikel op haar site en een serie tweets laat Knox weten dat ze het behoorlijk zat is dat Hollywood maar steeds weer wil profiteren van haar leed. De nu 34-jarige raakte op haar twintigste verwikkeld in een moordzaak, nadat ze als uitwisselingsstudent het lichaam van haar vermoorde huisgenoot had gevonden. Ze heeft bijna vier jaar vastgezeten in Italië maar werd uiteindelijk vrijgesproken.

In haar stuk schrijft Knox onder meer dat ze zich er nog overheen zou kunnen zetten dat regisseur Tom McCarthy haar naam gebruikt om de film te promoten, maar dat het onacceptabel is dat hij dat doet en vervolgens 'haar' verhaal in de film verandert en het personage dat op haar gebaseerd is, gespeeld door Abigail Breslin, schuldig maakt aan zaken die helemaal niet speelden tijdens haar proces.

Knox haalt ook een interview met McCarthy aan waarin hij vertelt dat hij het script heeft geschreven omdat hij zich altijd afvroeg hoe het was om in Knox' schoenen te staan. "Mijn familie en ik zouden hem daar heel veel over hebben kunnen vertellen. Als hij ooit contact met ons had opgenomen", aldus de Amerikaanse, die McCarthy en Damon in haar stuk uitnodigt de zaak te bespreken in haar podcast Labyrinths.