Ook Bernadette Peters bejubeld om Hello Dolly

NEW YORK - De critici zijn erg te spreken over de nieuwe versie van de hitmusical Hello Dolly!. De voorstelling speelde het afgelopen jaar op Broadway met Bette Midler in de titelrol. Deze week vond officieel de première plaats van de nieuwe hoofdrolspeelster, Bernadette Peters.

“De rol heeft opeens een donkere ondertoon gekregen”, schrijft The New York Times. “Dat betekent niet dat Peters niet grappig is, dat is ze absoluut wel. Maar het geeft de voorstelling wel een zekere hernieuwde waardigheid.”

De Dolly van Peters “is iemand die de mensen meer met charme haar wil op legt” dan Midler. “En ze weet oprecht tot tranen toe te ontroeren in de scène waarin zij haar overleden echtgenoot om toestemming om weer in een relatie te stappen”, stelt Variety. “Peters weet op een bijna intieme manier contact met de zaal te leggen”, prijst Entertainment Weekly.

Miljonair

De musical Hello Dolly vertelt over een koppelaarster die zichzelf heeft voorgenomen de selfmade miljonair Horace Vandergelder voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedienden van Vandergelder voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden.

Hello Dolly ging in 1964 in première en was in de jaren zestig met bijna drieduizend opvoeringen de meest succesvolle Broadway-musical ooit. Het stuk werd sindsdien meerdere malen opnieuw opgevoerd. De nieuwe cast speelt in elk geval tot en met juli.

0 Reacties Doe mee met de discussie →