Ook derde deel Kingsman direct in Nederlandse bios na lockdown

Het derde deel in de succesvolle Kingsman-film zal in de Nederlandse bioscopen te zien zijn zodra het kabinet de lockdown opheft. Dat heeft distributeur Disney zaterdag laten weten. In de cultuursector wordt gehoopt dat dit woensdag al het geval zal zijn. De huidige maatregelen lopen tot en met dinsdag.

Kingsman 3 stond oorspronkelijk gepland voor een release begin 2020. Maar door de coronacrisis werd deze première meerdere malen uitgesteld. In de prequel wordt de oorsprong van de speciale geheime Britse spionnendienst uit de doeken gedaan. Niet Taron Egerton, maar Ralph Fiennes speelt ditmaal de hoofdrol. De Nederlandse acteur Olivier Richters heeft een bijrol in de film.

Kingsman is na Matrix Resurrections de tweede grote film die meteen nieuw uitkomt in de bioscopen als de lockdown deze week voorbij zou zijn. De Nederlandse filmsector heeft de afgelopen weken met lede ogen veel filmfans naar België zien afreizen. Daar mochten, na een besluit van de Hoge Raad, de theaters en cinema's wel open blijven en draaiden dus allerlei nieuwe titels waar veel liefhebbers al lang op wachtten.

Overigens zal Disney de derde Kingsman-film eind februari ook uitbrengen op streamingdienst Disney+.