Ook handbalster Amega valt door knieblessure af voor OS

ARNHEM (ANP) - Handbalster Delaila Amega mist de Olympische Spelen in Tokio vanwege een zware knieblessure. Ze liep de blessure op tijdens een training met de Nederlandse selectie. De 23-jarige speelster moet een operatie ondergaan. Voor Amega is het de derde zware knieblessure in ruim twee jaar tijd.

"Het is echt heel erg klote dat ik weer een zware knieblessure heb opgelopen", laat Amega weten. "Ik baal er ontzettend van. Op dit moment wil ik mijn hoofd leegmaken en tijd voor mezelf nemen. Daarna zie ik wel verder als alles weer in gang gezet wordt met een operatie."

Sterspeelster Estavana Polman maakte dinsdag bekend dat ze de Spelen aan zich voorbij moet laten gaan. Ze heeft besloten zich weer te laten opereren aan haar rechterknie.

De handbalsters moeten het in Japan ook doen zonder Yvette Broch, die weigert om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus en daarom zelf besloten heeft om niet mee te gaan. Nycke Groot, die net als Broch dit jaar terugkeerde bij Oranje, liep onlangs een schouderblessure op. De schade lijkt echter mee te vallen.