Ook herhaling boerderijshow Jaspers scoort

HILVERSUM - Het boerenleven blijft veel mensen mateloos intrigeren. Nota bene een herhaling van het programma Onze boerderij van Yvon Jaspers scoorde woensdag bijna een miljoen kijkers op NPO 1, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee was het na het WK voetbal het best bekeken programma van de dag.

De vierdelige serie Onze boerderij, waarin Jaspers het boerenleven promoot, werd vorig jaar mei en juni voor het eerst uitgezonden. Toen was de show goed voor 1,5 tot 1,8 miljoen kijkers.

Onze boerderij kreeg later nog een staartje vanwege Jaspers' functie bij veevoerbedrijf ForFarmers. Naar haar werd een onderzoek ingesteld vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Er werd geen overtreding geconstateerd maar KRO-NCRV was wel onvoldoende zorgvuldig geweest bij het beoordelen van de nevenfuncties van Jaspers, zo oordeelde het Commissariaat voor de Media. Dat deed Jaspers uiteindelijk besluiten om voorlopig te stoppen met ForFarmers.

Na het voetbal en Onze boerderij keken de meeste mensen naar Obese op RTL 4: 701.000 kijkers. Het nieuwe SBS-programma De Noodcentrale noteerde 560.000 kijkers.