Ook omroep voor Aziatische Nederlanders opgericht

Opnieuw heeft een nieuwe omroepvereniging zich gemeld in een poging een plekje te veroveren in het publieke bestel. Omroep PAC richt zich op Aziatische Nederlanders en wil het medialandschap verrijken met een Aziatisch-Nederlands perspectief.

PAC, dat staat voor Pan-Asian Connections, wil meer wederzijds begrip creëren en mensen dichter tot elkaar laten komen. "Deze tijd van steeds verdergaande polarisatie en verharding vraagt immers om een samenleving met meer harmonie en saamhorigheid", staat in een aankondiging.

De afgelopen maanden schoten al diverse andere nieuwe omroepen als paddenstoelen uit de grond. Onder meer Omroep Zwart, Ongehoord Nederland, Omroep Groen, Omroep X en Stamppot hopen tot het bestel door te dringen. Ook zijn er verschillende omroepen voor mensen met een bepaalde achtergrond opgericht zoals IslamOmroep voor moslims en Bersama voor de Nederlands-Indische gemeenschap.

Om een uitzendlicentie te krijgen, heeft iedere omroep voor 31 december 50.000 leden nodig. Eerder woensdag maakte Omroep Zwart bekend dat zij die grens naar eigen zeggen hebben gehaald.