Ook op Glastonbury woede over Amerikaans abortusbesluit

Ook op het Britse festival Glastonbury is met ongeloof en woede gereageerd op het schrappen van het Amerikaanse nationaal abortusrecht. Meerdere artiesten reageerden vrijdag tijdens hun optreden op het besluit van het Hooggerechtshof.

Billie Eilish zei tegen het aanwezige publiek dat het een "donkere dag" is voor vrouwen in de Verenigde Staten. "Ik laat het daar nu bij want ik trek het niet om er op dit moment nog meer over na te denken", aldus Eilish.

Ook Phoebe Bridgers maakte haar gevoelens over de beslissing duidelijk aan de festivalgangers. "Zijn er hier Amerikanen? Als ik tel tot drie, wie schreeuwt er dan mee met: fuck het Hooggerechtshof", vroeg de zangeres, waarna ze de leus scandeerde. "Fuck Amerika. Al die irrelevante oude eikels die ons vertellen wat we met ons lichaam moeten doen."

Joe Talbot, frontman van de band Idles, zei dat hij het gevoel had dat Amerika terug naar de "middeleeuwen" is gegaan. Het nummer Mother droeg hij vervolgens op aan alle "open-minded" mensen en zijn eigen moeder.